Veronicas Hundbyrå

Vår vardag

Gävle BK utställning

Nu har det varit dax för utställning igen. Denna gång var det Zally och Egon

Oj vilken dag det blev.

Egon BIR, BIG 3

Zally fick sitt 2a CERT och blev 2a bästa tik

SÅ NÖJD!

   

Örebro BK utställning

Så härligt att se den 11 åriga damen prestera i ringen. Domaren såg förvånad ut när jag sa ålder. hon älskar verkligen att showa i ringen, så härligt att se en gammal hund så fräsch. Dagens resultat:
V1 veteran klass
Bästa tik
Bästa veteran
BIM
BIS 1 Veteran

3e CERT

I dag var jag och Ester till Norrköping på utställning. Jag var ute efter att ta det sista Certet, och det gick vägen!

Bruksklass V1, CK, CERT, R-Cacib, 4e bästa tik

Nu ska vi bara se till att hon blir uppflyttad till högre klass så vi kan få ut championatet

 

Startklass lydnad

I går blev det lydnad tävling i Uppsala på väg hem från jobbet.

Egon startade för 2a gången. Han tyckte det var för varmt, så vi tappade poäng på småsaker, så det slutade med godkänt resultat. Han gjorde så gott han kunde.

Ester startade för 1a gången och hon hade en toppen kväll. Slutade på den 5e placering med 187 p och uppflyttning.

 

Så i dag var vi återigen på tävling, i Enköping. I dag gick det inte lika bra. Egon slö som vanligt i värmen. Det som överraskade mest var att Ester gick så illa. Hon var okoncentrerad och ville bara till bilen för att ta hand som sina valpar, ja vad säger man....skendräktig.....Så där blev det bara godkänt resultat

 

Bara på`t igen................

Appell spår

ÄNTLIGEN har Egon blivit uppflyttad till lägre spår. Ni anar inte vad vi har kämpat. Denna herre gör lite då han känner för det, ofocuserad och går in i väggen, när det passar honom. Däremellan är han grym på både det ena och det andra.

Så skam den som ger sig. Jag har gett mig f-n på att vi ska fixa detta, och i dag var det en sån dag. Poängmässigt var det inte bra, men han höll ihop och fick poäng som räckte, och det var huvudsaken. Med tanke på värme så ställde han upp så gott han kunde. Så nu kommer vi köra vidare och tävla på.

Vänta bara............Egon kommer.................

<3

SRM/Swedish Rottweiler Meet

 

Påskhelgen har bestått av många härliga arrangemang som Rottweilerklubbens lokalområde i Uppland har haft

Lördag:

Startade jag med Zally i IPO1 för första gången. Gick sådär. Vi var otränade och det visade sig även på tävlingen. Hon brast i de delarna. MEN så stolt över att vi har deltagit och hade annars en bra dag, flera saker gick med +, mycket råd och tips vi tar med oss, för en revanch vill vi ha!

Söndag:

Egon och Ester deltog på BSE/Breeding Standard Evaluation

En "tysk" test som innehåller exteriör och mental test. Båda blev godkända med bravur. De fick även ta swabb prov för den nya sjukomen JLPP vi har fått i rasen. Svar bör komma om någon vecka.

Måndag:

Inofficiell utställning med rasspecialist från Tyskland, Anton spindler

Egon 3a i öppenklass

Ester 1a i bruksklass

Maggie 1a i veteranklass

Ester och Maggie fick även vara med i finalen för de som domaren tyckte hade bäst rörelser för dagen. Maggie var med bland de 3 bästa!

11-åringen är på TOPP!

Rallylydnad tävling

 

Rallylydnad resultat:
Avancerad klass
Maggie 74p. Visste inte hur man hoppade å var så laddad att hon stämpla koner. Plats 14 av 28 anmälda
Zally 63p. Kunde inte backa å började pyssla med lite annat. Plats 17 av 28 anmälda


Nybörjare klass
Ester 88p första start. Var så grymt bra att man blir lite rörd. Stod inte ordentligt vid en skylt. Plats 21 av 53 anmälda
Egon 98p. Vet inte vad som hände, men grymt bra jobbat. Delad 2a plats av 53 anmälda. Nu har Egon RLD N titel

Rallylydnad

Egon Nybörjare 90 av 100p. Bra jobbat! Lite ofokucerad då det är en inomhushall med mycket lukter, men han skötte sig bra. Slarv vid en skylt där vi inte var riktigt överrens, men det gick ju bra ändå till slut.


Maggie Avancerad miss med 6p på helt onödig sak. Men vi vann även i år pris från domaren för att hon gick med sån härlig kontakt å attityd. Härligt att gamla damen ff presterar. Kul när folk kommer fram å berömmer ens hund.

En riktig bra energi boost som gör att jag nu vill ut och tävla mera

Stockholm utställning

Maggie och jag har varit på utställning 2 dagar i helgen

I fredags var det Lilla Sthlm. Maggie vann sin klass, blev 4e bästa tik och BIR veteran. Ingen placering i stora finalen. Men skötte sig som vanligt superbra och tycker det är så kul med utställning.

Inte dåligt av damen med sina 10,5 år att prestera så bra dessa dagar!

På lördagen var det Stora Sthlm och där gick det lika bra. Vann sin klass, 4e bästa tik och bästa veteran. Sen BIM Veteran. Så här slog vår önskan in, att få ta Svensk Veteran Vinnar titel för 3e året i rad :)

Nu laddar hon om till Rallylydnad tävling nästa helg

Pension...........vad är det säger hon...........................

Växjö

Växjö utställningen:
Ester BIR, CERT nr 2, CACIB
Egon BIM, CACIB
Ester kom sen bland de 6 bästa i grupp finalen


TACK till alla som hjälpte mig, halta lotta, i och utanför ringen. Så mycket värt med vänner som kan hjälpa till och ställer upp på en. UNDERBART! Ja ni alla vet vilka ni är

Vi åkte ner till Magnus faster Kertin och Krister för att hälsa på dem och bo där dessa dagar. Samtidigt så tog vi chansen att ställa på utställningen, när vi ändå var där. Och det blev lyckat, på många sätt.

Vi har haft det lugnt, skönt, trevligt, och fått ladda batterier till vardagen här hemma, så skönt......

KORNING

Nu kan Just Ask Egon titulera sig som KORAD

Det innebär att han har godkänd exteriör och godkänd mentaltest

Så duktig min kille. Gjorde ett bra jobb trotts sin låga ålder på 2,5 år, men jag kände att det var dax och fick ihop en test med bra funktionärer, och körde på.

Nästa år ska hans syster Ester få ett nytt försök. Hon hade ingen bra dag denna testdag, så jag valde att bryta. Det är mycket med hormoner och löp på gång. Så är det med känsliga tikar

Och mycket riktigt så i dag har hon börjat löpa. Nu ska hon få ha sin gång och komma igen när allt lagt sig

Operation

Nu är det färdigtävlat för i år. Tiden rinner iväg och nu ska vi träna för att vara i toppform till våren 2017

Jag kan inte heller göra så mycket annat just nu, för jag har opererat artros i min stortå. Det blev gips i 4 veckor och vila i 8 veckor. Inte min gjrej att gå på krycker och ta det lugnt. Men men jag blir väl så illa tvungen

Ses på tävlingsbanan.....

CERT nr 1

Nu har vi nått ännu ett mål med Just Ask Ester.....

Nu när hon är godkänd i lägre klass patrull så får hon på utställning börja jaga CERT för att få ihop till ett SUCH (svensk utställning champion). 3 st ska man ha. Och nu har hon fått nr 1. Känns fantastiskt bra, och det var dessutom av en av våra främsta rasspecialister Yvonne Brink. 

Vi var på Eskilstuna BK med Egon och Ester. Blev en riktigt bra dag. Ester BIR, CERT, 2a i final om BIR, 2a i final om Bästa bruksklass hund. Så nöjd. Och inte nog med det så blev bor Just Ask Egon BIM!!

Mina fina.......

Nästa utställning nu är Växjö. Där vi samtidigt ska hälsa på Magnus faster Kerstin och bo kvar hos dem. Det var 1 år sedan sist, ska bli så trevligt

Ester patrull

Återigen har Ester visat att hon kan en massa bra saker. Jag anmälde henne till en patrull tävling, tänkte går det så går det. Vi har inte tränat varken spår eller patrull så mycket att jag kände mig helt säker. Spår är det vi gjort mest, så där var jag ganska säker på att det skulle gå bra. Men vad händer, hon missar spåret. Men i stället så gör hon en grym patrullstig så jag tappar hakan.

Efter att gått upp kl 05:00 och sen åka hem kl 16:45 så var vi ganska trötta och det märktes på Ester under lydnad, men hon kämpatde på riktigt bra.

Så vårt godkända resultat som var mål fick vi. Så nu kan hon börja jaga CERT på utställningar. Så håll tummarna på söndag!!

Patrull SM

Zally och jag har nu varit på Marma sedan onsdag kväll och laddar för tävling i morgon. Vi har boat in oss i husvagnen och tränat på dagarna. Nu vilar vi oss i form till morgondagens övningar

Vi har tränat och legat i, så nu kan jag inte göra mera. Vi får hoppas på lite tur och bra förutsättningar under helgen.

Det vi hoppas på är inte massa regn och för varmt, då blir allt så mycket svårare.

Lycka till alla tävlande och fa Rottweiler...............

Ester appell spår

Ester och jag har varit i Fagersta och tävlat appell spår. Och det gick över förväntan. Den damen går bara från klarhet till klarhet.

Helgen innan tävlade Malin Ester och de fick godkänt resultat. Inte illa av dem som knappt har träna ihop, Ester bara gör, lite som sin mor.

Jag är den som har mest problem med spår så det var nervöst att gå ut på tävlingen, men Ester visar hur man gör så det slutade med betyg 9-9, inte illa!!

Lydnad nästa, och där gör hon ett kanon jobb. Inte minst på platsliggning där vi får lägga om hunar 3 ggr för det var så många som reste sig hela tiden. Ester låg lika tryggt och bra i dem alla 3, puuuusssstttttttttttt

Känslan var att det skulle kunna bli en uppflytt, men man vet aldrig med dessa betyg. MEN hör och häpna, vi fick en upplyttning

UNDERBARA ESTER 

Patrull DM

I dag har jag och Zally tävlat Patrull DM i Enköping

Vi slutade på en 1a plats och har nu kvalificerat oss till Patrull SM i Augusti, som i år går i Uppland på Marma. Tredje gången i rad.

Detta är det högsta poäng vi har skrapat ihop på våra DM/SM, riktigt roligt att få kredit för all träning man lägger ner.

Patrull 453p av 500

Spår 474 p av 500. Är riktigt nöjd med det.

 

Nu laddar vi för SM...............

Håll tummar för oss!

 

Utställning i Norge

Dag 1

Norge Scandinavian utställningen.

Ester vg för hennes öra låg snett enl domaren. 3a i sin klass.

Maggie BIM veteran. Fick springa ett ärevarv för att visa sina grymt bra rörelser.

Egon 3a i sin klass med ck. Sen kom chocken, 4e bästa hane.

 

Grattis till Malin och hennes hundar:

Tiger 2a i sin klass med ck. Sen oplacerad.

Franco BIM valp.

 

Extra final för bästa huvud kom Franco med, oplacerad.

Final bästa rörelse kom Franco, Tiger å Maggie med, oplacerade

 

Dag 2

Norsk Segrarutställning.

Ester V3 (dagens domare slog inte ner på öron).

Maggie 2a i sin klass.

Egon V1 i sin klass. Sen 5e bästa hane.

 

Grattis Malin:

Franco BIM valp.

Tiger bästa hane.

Extra final om bästa rörelse kom Franco, oplanerad.

Tiger 2a å Maggie vann. Grymt av den 10 åriga damen!! 

 

Roligast är när åskådare kommer fram och säger så fina ord om min hund. Det värmer mera än vad en domare tycker om min hund för dagen!

 

Egon och Ester

Nu hoppas jag det börjar lossna för oss på tävlingar.

Egon och jag tävlade Appell spår, igen, i går. Denna gång gick det mycket bättre. Vi fick ihop ett godkänt resultat. Han gjorde moment som jag inte trodde han skulle göra. Plötsligt händer det..........

 

I dag har Egon och Ester gjort BH prov med godkänt resultat

Jag är SÅ nöjd med dem. Bådar gott för framtiden

Några tävlingar

Efter att ha gett mig på några tävlinar i appells spår med Egon och det inte har gått så bra så var det skönt att få igenom en viktig tävling

Lägre patrull tävling i Ljusdal. Just Ask Zally vann sin klass med 502,75 poäng å blev uppflyttad. Så stolt matte <3

Vi åkte till Ljusdal (3,5 timmes resa) för att checka av inför Patrull DM om 2 veckor. Resan var värt vartenda trött öga och mil..............

Nu kör vi vidare och ger oss på några tävlingar, hoppas med bra resultat!!!