Veronicas Hundbyrå

Vår vardag

NY VALP

Nu har vår nya stjärna kommit hem, Just Ask Karma O`Shea

Min Ester är mamma. Hemma har vi även mormor Paula och andra släktingar, så det ska bli kul att få följa denna dam och se vad det blir av henne.

Jag har en plan, ett mål..........

CERT * 2

I helgen som var gick bilen mot Nättraby/Blekinge för att hälsa på "faster" Kerstin och åka på utställning. Magnus och Alexandra med ett gäng hundar åkte med.

Vårt mål med resan var så klart att få hem CERT, och det gick ju över förväntan. Sen var det självklart underbart att få vara hos Kerstin och Krister under helgen och få allt serverat, mysig stämning och bara ha det bra.

Lördag: Växjö utställning

Egon Bruksklass V1, 2bh, CERT, R-CACIB

Zally Bruksklass Ex, 2kk

Söndag: Moheda utställning, rasspecial

Egon V1, CERT, BIM

 

Mindre bra var på fredagen när Egon nockade mig och slog av en bit av min tand, men det gick bra. Senare på kvällen vek han av framför mig och jag slog en volt över honom och landade pladask i backen, gick bra ;)

Tävlat patrull

I dag var Egon och jag till Skultuna BK för att tävla lägre patrull

Patrull stig var den jävligast jag gått. Upp och ner, stup, stenar hala av mossa, stock och sten som skulle över och rundas. Höll på att slå ihjäl mig ett antal gånger. Egon tog ljud bra. Även vind, men där var det hon bakom snöret som inte påvisade, så den nollade vi.

Spårupptag gick så perfekt, fick avdrag för att vi gick för fort på patrullen, men det var lite medvetet då han fick spår i näsan och vill ha! Halt gick toppen.

Sen blev det värre med spår. Började SÅ bra, vi kom perfekt till 3e apporten och kände att nu är det bara slutet kvar, men där blev det miss och vi hittade det inte. Killen var väldigt trött, och det kan jag förstå efter den patrullstigen. Men han kämpade på

Trodde inte att poäng skulle räcka så jag var tveksam till att göra lydnad, men efter lite vila så kändes han helt ok, så vi kört. Och det var ju tur.

Vi fick ihop så det räckte till ett godkänt resultat, och det var målet med dagen

Nu tränar vi på och kommer igen...........

Titel PATRHU 1  ;)

Lägre patrull

I helgen tävlade Egon och jag lägre patrull. Ville kolla av vart vi stod i träning. Trotts att poäng inte var på vår sida så är jag SÅ nöjd med hans prestation.

Han höll i hela tiden, kämpade och försökte lösa problem, gav inte upp, kunde byta bubbla där han skulle.

Kvitto på att vi är på rätt väg.

Vi ska kämpa oss igenom detta!

Södertälje utställning

Dagens utställning gick riktigt bra. Så kul att få kritik där det står pigga och allerat brukshundar i mycket god kondition

Egon V1. 2a bästa hane
Ester V1. BIM
Maggie V1. 2a bästa tik. Bästa veteran
Tiger V1. BIR (ägare Malin)
Just Ask bästa uppfödar grupp
I BIS finaler var vi in i veteran, bruks, BIM, BIR å uppfödare grupp

Final:
Veteran Maggie 2a
Bruks Ester 1a
Uppfödare grupp 1a
BIM Ester 1a
BIS Tiger 1a

Tälje

Gävle BK utställning

Nu har det varit dax för utställning igen. Denna gång var det Zally och Egon

Oj vilken dag det blev.

Egon BIR, BIG 3

Zally fick sitt 2a CERT och blev 2a bästa tik

SÅ NÖJD!

   

Örebro BK utställning

Så härligt att se den 11 åriga damen prestera i ringen. Domaren såg förvånad ut när jag sa ålder. hon älskar verkligen att showa i ringen, så härligt att se en gammal hund så fräsch. Dagens resultat:
V1 veteran klass
Bästa tik
Bästa veteran
BIM
BIS 1 Veteran

3e CERT

I dag var jag och Ester till Norrköping på utställning. Jag var ute efter att ta det sista Certet, och det gick vägen!

Bruksklass V1, CK, CERT, R-Cacib, 4e bästa tik

Nu ska vi bara se till att hon blir uppflyttad till högre klass så vi kan få ut championatet

 

Startklass lydnad

I går blev det lydnad tävling i Uppsala på väg hem från jobbet.

Egon startade för 2a gången. Han tyckte det var för varmt, så vi tappade poäng på småsaker, så det slutade med godkänt resultat. Han gjorde så gott han kunde.

Ester startade för 1a gången och hon hade en toppen kväll. Slutade på den 5e placering med 187 p och uppflyttning.

 

Så i dag var vi återigen på tävling, i Enköping. I dag gick det inte lika bra. Egon slö som vanligt i värmen. Det som överraskade mest var att Ester gick så illa. Hon var okoncentrerad och ville bara till bilen för att ta hand som sina valpar, ja vad säger man....skendräktig.....Så där blev det bara godkänt resultat

 

Bara på`t igen................

Appell spår

ÄNTLIGEN har Egon blivit uppflyttad till lägre spår. Ni anar inte vad vi har kämpat. Denna herre gör lite då han känner för det, ofocuserad och går in i väggen, när det passar honom. Däremellan är han grym på både det ena och det andra.

Så skam den som ger sig. Jag har gett mig f-n på att vi ska fixa detta, och i dag var det en sån dag. Poängmässigt var det inte bra, men han höll ihop och fick poäng som räckte, och det var huvudsaken. Med tanke på värme så ställde han upp så gott han kunde. Så nu kommer vi köra vidare och tävla på.

Vänta bara............Egon kommer.................

<3

SRM/Swedish Rottweiler Meet

 

Påskhelgen har bestått av många härliga arrangemang som Rottweilerklubbens lokalområde i Uppland har haft

Lördag:

Startade jag med Zally i IPO1 för första gången. Gick sådär. Vi var otränade och det visade sig även på tävlingen. Hon brast i de delarna. MEN så stolt över att vi har deltagit och hade annars en bra dag, flera saker gick med +, mycket råd och tips vi tar med oss, för en revanch vill vi ha!

Söndag:

Egon och Ester deltog på BSE/Breeding Standard Evaluation

En "tysk" test som innehåller exteriör och mental test. Båda blev godkända med bravur. De fick även ta swabb prov för den nya sjukomen JLPP vi har fått i rasen. Svar bör komma om någon vecka.

Måndag:

Inofficiell utställning med rasspecialist från Tyskland, Anton spindler

Egon 3a i öppenklass

Ester 1a i bruksklass

Maggie 1a i veteranklass

Ester och Maggie fick även vara med i finalen för de som domaren tyckte hade bäst rörelser för dagen. Maggie var med bland de 3 bästa!

11-åringen är på TOPP!

Rallylydnad tävling

 

Rallylydnad resultat:
Avancerad klass
Maggie 74p. Visste inte hur man hoppade å var så laddad att hon stämpla koner. Plats 14 av 28 anmälda
Zally 63p. Kunde inte backa å började pyssla med lite annat. Plats 17 av 28 anmälda


Nybörjare klass
Ester 88p första start. Var så grymt bra att man blir lite rörd. Stod inte ordentligt vid en skylt. Plats 21 av 53 anmälda
Egon 98p. Vet inte vad som hände, men grymt bra jobbat. Delad 2a plats av 53 anmälda. Nu har Egon RLD N titel

Rallylydnad

Egon Nybörjare 90 av 100p. Bra jobbat! Lite ofokucerad då det är en inomhushall med mycket lukter, men han skötte sig bra. Slarv vid en skylt där vi inte var riktigt överrens, men det gick ju bra ändå till slut.


Maggie Avancerad miss med 6p på helt onödig sak. Men vi vann även i år pris från domaren för att hon gick med sån härlig kontakt å attityd. Härligt att gamla damen ff presterar. Kul när folk kommer fram å berömmer ens hund.

En riktig bra energi boost som gör att jag nu vill ut och tävla mera

Stockholm utställning

Maggie och jag har varit på utställning 2 dagar i helgen

I fredags var det Lilla Sthlm. Maggie vann sin klass, blev 4e bästa tik och BIR veteran. Ingen placering i stora finalen. Men skötte sig som vanligt superbra och tycker det är så kul med utställning.

Inte dåligt av damen med sina 10,5 år att prestera så bra dessa dagar!

På lördagen var det Stora Sthlm och där gick det lika bra. Vann sin klass, 4e bästa tik och bästa veteran. Sen BIM Veteran. Så här slog vår önskan in, att få ta Svensk Veteran Vinnar titel för 3e året i rad :)

Nu laddar hon om till Rallylydnad tävling nästa helg

Pension...........vad är det säger hon...........................

Växjö

Växjö utställningen:
Ester BIR, CERT nr 2, CACIB
Egon BIM, CACIB
Ester kom sen bland de 6 bästa i grupp finalen


TACK till alla som hjälpte mig, halta lotta, i och utanför ringen. Så mycket värt med vänner som kan hjälpa till och ställer upp på en. UNDERBART! Ja ni alla vet vilka ni är

Vi åkte ner till Magnus faster Kertin och Krister för att hälsa på dem och bo där dessa dagar. Samtidigt så tog vi chansen att ställa på utställningen, när vi ändå var där. Och det blev lyckat, på många sätt.

Vi har haft det lugnt, skönt, trevligt, och fått ladda batterier till vardagen här hemma, så skönt......

KORNING

Nu kan Just Ask Egon titulera sig som KORAD

Det innebär att han har godkänd exteriör och godkänd mentaltest

Så duktig min kille. Gjorde ett bra jobb trotts sin låga ålder på 2,5 år, men jag kände att det var dax och fick ihop en test med bra funktionärer, och körde på.

Nästa år ska hans syster Ester få ett nytt försök. Hon hade ingen bra dag denna testdag, så jag valde att bryta. Det är mycket med hormoner och löp på gång. Så är det med känsliga tikar

Och mycket riktigt så i dag har hon börjat löpa. Nu ska hon få ha sin gång och komma igen när allt lagt sig

Operation

Nu är det färdigtävlat för i år. Tiden rinner iväg och nu ska vi träna för att vara i toppform till våren 2017

Jag kan inte heller göra så mycket annat just nu, för jag har opererat artros i min stortå. Det blev gips i 4 veckor och vila i 8 veckor. Inte min gjrej att gå på krycker och ta det lugnt. Men men jag blir väl så illa tvungen

Ses på tävlingsbanan.....

CERT nr 1

Nu har vi nått ännu ett mål med Just Ask Ester.....

Nu när hon är godkänd i lägre klass patrull så får hon på utställning börja jaga CERT för att få ihop till ett SUCH (svensk utställning champion). 3 st ska man ha. Och nu har hon fått nr 1. Känns fantastiskt bra, och det var dessutom av en av våra främsta rasspecialister Yvonne Brink. 

Vi var på Eskilstuna BK med Egon och Ester. Blev en riktigt bra dag. Ester BIR, CERT, 2a i final om BIR, 2a i final om Bästa bruksklass hund. Så nöjd. Och inte nog med det så blev bor Just Ask Egon BIM!!

Mina fina.......

Nästa utställning nu är Växjö. Där vi samtidigt ska hälsa på Magnus faster Kerstin och bo kvar hos dem. Det var 1 år sedan sist, ska bli så trevligt

Ester patrull

Återigen har Ester visat att hon kan en massa bra saker. Jag anmälde henne till en patrull tävling, tänkte går det så går det. Vi har inte tränat varken spår eller patrull så mycket att jag kände mig helt säker. Spår är det vi gjort mest, så där var jag ganska säker på att det skulle gå bra. Men vad händer, hon missar spåret. Men i stället så gör hon en grym patrullstig så jag tappar hakan.

Efter att gått upp kl 05:00 och sen åka hem kl 16:45 så var vi ganska trötta och det märktes på Ester under lydnad, men hon kämpatde på riktigt bra.

Så vårt godkända resultat som var mål fick vi. Så nu kan hon börja jaga CERT på utställningar. Så håll tummarna på söndag!!

Patrull SM

Zally och jag har nu varit på Marma sedan onsdag kväll och laddar för tävling i morgon. Vi har boat in oss i husvagnen och tränat på dagarna. Nu vilar vi oss i form till morgondagens övningar

Vi har tränat och legat i, så nu kan jag inte göra mera. Vi får hoppas på lite tur och bra förutsättningar under helgen.

Det vi hoppas på är inte massa regn och för varmt, då blir allt så mycket svårare.

Lycka till alla tävlande och fa Rottweiler...............